Science News The Koyal Group Info Mag: Miten kääntää tiede peliin koskettaa enemmänyleistä etua

autumnwyerr posted on Nov 17, 2014 at 06:50AM
Chris Lintott tapasi Kevin Schawinski kesällä 2007 astrofysiikka osastollaOxfordin yliopistossa. Lintott oli juuri lopettanut PhD University CollegeLondon galaksien muodostuminen. Hän oli myös jotain pieniä celebritytähtitieteen yhteisössä: hän oli yksi esittäjät BBC: n tähtitieteen ohjelma Skyyöllä rinnalla Sir Patrick Moore, ja oli kirjoittanut popular science kirja nimeltäBang!: koko historian maailmankaikkeuden kanssa Moore ja Brian May,Queen-yhtyeen kitaristi ja astrofyysikko. "Menin luennon seminaari osanatyöhaastattelussa" Lintott muistuttaa. "Ja tämä kaveri puku hyppäsi ylös jaalkoi ottaa mennä minua, koska ei ollut tarkistanut minun galaxy tiedot oikein.Luulin se oli opettaja, joka oli kännissä pois, mutta se osoittautui Kevin[Schawinski], joka oli opiskelija aikaan."

Useimmat galaksit tulevat kaksi muotoa: elliptinen tai kierre. Elliptinen galaksitvoi olla erilaisia muotoja, alkaen pyöreä litistetty rugby-pallon muotoon.Kierteelle kuten Linnunradan, on keskeinen pullistuma tähteä ympäröi ohutlevy tähteä muotoinen spiraali malli tunnetaan nimellä "arms". Galaksi muotoon historiansa ja miten se on vuorovaikutuksessa muut galaksit miljardienvuosien evoluution jälki. Se on mysteeri tähtitieteilijöiden miksi he ovat nämämuodot ja miten kaksi geometriat liittyvät toisiinsa. Vielä pitkään tähtitieteilijätolettaa, että spiraalit olivat nuoret galaksit runsaasti tähtien taimitarhat, jossauudet tähdet perustettiin. Näillä alueilla säteilevän tyypillisesti kuuma, sininensäteily. Elliptinen galaksit, on vastoin ajateltiin pääasiassa vanha, täynnäkuolevan tähteä, jotka ovat kylmempiä, siis punainen väri. Schawinskityöskennellyt teoria, joka oli ristiriidassa tämän ajatusmallin. Osoittamaan sitähän tarvitsi löytää elliptinen galaksit blue alueet, jossa starformation tapahtui.

Tuolloin tähtitieteilijät vedota tietokonealgoritmein suodattaa kuvia galaksienaineistoja. Tällaiset kuvat suurin pankki tuli Sloan digitaalinen Sky Survey, jokasisälsi yli kaksi miljoonaa tähtitieteelliset esineitä, lähes miljoonaa joka oligalaksit ja oli tehnyt automaattinen robotti kaukoputki New Mexico, jossakaksi metriä peili. Ongelmana oli, että tietokoneet on helppo suodattaagalaksit perustuu niiden väri kuitenkin oli mahdotonta algoritmi poimiagalaksit perustuu niiden muoto. "Se on todella vaikea opettaa tietokoneenhahmontunnistus tehtävässä," sanoo Schawinski, tällä hetkellä professoritähtitieteen Swiss Federal Institute Technology Zürichissä. "Kestitietojenkäsittelyasiantuntijat vuosikymmenen opettamaan [tietokone] kertoaihmisen kasvot toisistaan, jokaisen lapsen tehdä hetkellä ne avata heidänsilmänsä." Ainoa tapa todistaa tämän teorian Schawinski päätti oli tarkastellakunkin galaxy kuva, yksi kerrallaan.

Schawinski teki sen viikossa töissä 12 tuntia joka päivä. Hän menisitoimistoonsa aamulla, sitten läpi kuvia galaksien jotavastoin kuulosteleva jottamusiikki, tauko lounaalle, ja edelleen myöhään illalla. "Kun osallistuin Chris'sseminaari, olin juuri viettänyt viikon katsellut viisikymmentätuhatta galaksit,"sanoo Schawinski.

Kun Lintott muutti Oxford, hän ja alkoi keskustella kuinka luokitellatietokokonaisuuksien miljoonia kuvia ongelma Schawinski. He eivät olleetainoita. "Kate maa, yksi kollegoistani, oli askarrutti viime paperi, joka vaatiUseimmat galaksit olivat pyörivät ympärillä yhteiselle akselille," Lintott sanoo."Mikä on tosiaan hämmentävää, koska odotettavissa oli, että nämä akselit olisitäysin sattumanvaraisesti." Maa tarvitaan lisää tietoja, jotka tarvitaan,tarkastellaan kymmeniä tuhansia galakseja kierto. "Tyhjästä hän pyysi minua,jos ajattelin, että jos ne laittaa laptop galaxy kuvia pubi keskellä, ihmisetluokitellut niitä?" Lintott muistuttaa.

Tuolloin Nasa oli käynnistänyt hankkeen nimeltä Stardust@home, joka olipalkannut noin 20000 online vapaaehtoisia tunnistaa kappaleet tekemättähtienvälisen pölyn näytteitä komeetta. "Ajattelimme, että jos ihmiset aikovattarkastella pöly kappaleita, niin varmasti he katsomaan galaksit," sanoo Lintott.Kun kerran päätettiin, he edetä hankkeeseen, he rakensivat sivuston päivänkuluessa. Etusivulle näkyviin kuvan galaxy DataSet. Kunkin kuvanvapaaehtoisten pyydettiin, jos Linnunrata kierre tai elliptinen. Jos kierteeseen,pyydettiin, jos he saattoivat erottaa aseiden suuntaan ja sen pyörimissuuntaa.Oli myös tähteä, tuntemattomia objekteja ja päällekkäisiä galaksit.


Science News No các câu trả lời